Notting Hill

Working closely with our client for whom we had redesigned two houses previously, we redeveloped this substantial late-Victorian property into a light-filled, spacious family dwelling. Located within the Notting Hill Conservation Area and connected to impressively landscaped communal gardens, the bones of the house were impressive. 

The internal layout of the original part of the four storey house was sensitively reconfigured to provide generous living quarters and bedrooms. Richly detailed interiors have been created using both contemporary and traditional materials including decorative, colourful marbles and aged bronze to luxurious effect. Original details were painstakingly retained and restored with modern elements carefully woven into the fabric of the house. Spaces for formal entertaining work successfully alongside the generous family areas. 

A two storey extension to the side of the house was demolished and replaced by a more sympathetic addition, with spatial connections to the main house. Using our extensive basement experience, we were able to navigate the complex planning and construction processes to develop an additional level to accommodate a large media/games room, gym, steam room and storage. By careful design, our plan ensured that plenty of natural light reaches these subterranean spaces. Above this area sits a minimally framed glazed terrace room which opens directly onto the landscaped rear garden. This contemporary addition sits comfortably against the original house and is capped by a beautifully planted roof.